
Kruidig aardbeiensoepje met ijs van witte chocolade
Voor 4-6:

Voor 4-6:
750 g aardbeien
1,25 dl fruitige rode wijn
1 el goede balsamicoazijn
75 g suiker
schil van 1/2 sinaasappel
1 steranijs
2 kruidnagels
1/2 tl gemalen kardemom
1/2 dl aardbeienlikeur
4-6 bollen ijs van witte chocolade
schilfers witte chocolade en dragon, voor de afwerking
Hak de aardbeien grof. Doe de helft in een pan met de rode wijn, balsamico, suiker, sinaasappelschil en specerijen. Breng al roerend aan de kook. Laat inkoken met de helft. Verwijder de sinaasappelschil, steranijs en kruidnagels. Voeg de resterende aardbeien en aardbeienlikeur toe, mix fijn en zet koel weg.
Verdeel het aardbeiensoepje over borden. Leg er een bol chocoladeijs in. Werk af met schilfers witte chocolade en dragon. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier