Ingrediënten

  • 1 bussel jonge rode bietjes
  • olijfolie
  • 2 kroppen rood witloof
  • 50 g raketsla
  • enkele takjes jonge bladpeterselie
  • 1/2 bakje preischeuten
  • 150 g Sainte-Maure
  • 25 g gepelde pistachenoten
  • zwarte peper en zout

Voor de vinaigrette:

  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl geraspte gember

Wentel de rode bietjes in olijfolie, peper en zout en rooster ze gaar in de oven op 190°C. Snij het rood witloof fijn en meng met de raketsla, bladpeterselie en preischeuten. Maak de vinaigrette door de ingrediënten te mengen en te kruiden met peper en zout.

Maak de salade aan met een beetje vinaigrette en verdeel over borden. Snij de bietjes eventueel kleiner en schik ze op en rond de salade. Verkruimel er de Sainte-Maure over en werk af met de pistachenoten.

Wentel de rode bietjes in olijfolie, peper en zout en rooster ze gaar in de oven op 190°C. Snij het rood witloof fijn en meng met de raketsla, bladpeterselie en preischeuten. Maak de vinaigrette door de ingrediënten te mengen en te kruiden met peper en zout. Maak de salade aan met een beetje vinaigrette en verdeel over borden. Snij de bietjes eventueel kleiner en schik ze op en rond de salade. Verkruimel er de Sainte-Maure over en werk af met de pistachenoten.