Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 70 g gesmolten boter
  • 120 g suiker
  • 3 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl vierkruidenpoeder
  • 100 g hazelnotenpasta
  • 100 g zure room
  • 250 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 g rood fruit
  • poedersuiker voor de afwerking

Voor het glazuur:

  • 1 eiwit
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el oranjebloesemwater

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in met 20 g gesmolten boter.
  2. Doe alle ingrediënten voor de cake, behalve het rood fruit, in een keukenrobot en mix tot een glad beslag. Schep het beslag in de ingevette bakvorm en bak ongeveer 50 minuten in de oven. Draai de cake uit op een taartrooster en laat afkoelen.
  3. Bereid het glazuur. Doe het eiwit in een pannetje, zet op laag vuur en roer schuimig met een ballongarde. Voeg de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en blijf roeren op laag vuur tot het glazuur begint op te stijven langs de randen van de pan (ongeveer 5 minuten).
  4. Giet het glazuur over de cake, zodat deze volledig bedekt is en laat opstijven op kamertemperatuur.
  5. Werk de cake vlak voor het serveren af met het rood fruit en bestuif met poedersuiker.
Voor 4 personenVoor het glazuur: