Krokante kippenvleugels met blauwekaasdressing en selderijsalsa

Voor 4:
Voor 4:
8 stengels groene selderij
50 g sultanarozijnen
1 el witte wijnazijn
1 l plantaardige olie
12 kippenvleugels
zwarte peper en zout
Voor de blauwekaasdressing:
150 g roquefort
1,5 dl mayonaise
1 dl zure room
1 el limoensap
1 el witte wijnazijn
1 teen knoflook, geperst
2 lente-uien, fijngehakt
1/2 bos peterselie, fijngehakt
Maak eerst de dressing: mix alle ingrediënten onder elkaar en kruid naar smaak. Snij de selderij in kleine blokjes. Voeg de rozijnen, witte wijnazijn en 2 el plantaardige olie toe. Kruid deze salsa naar smaak en zet koel weg. Giet de rest van de olie in een frituurpan. Verhit de olie tot 190°C.
Kruid de kippenvleugels royaal met peper en zout. Frituur ze aan beide zijden krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer meteen met de blauwekaasdressing en selderijsalsa.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier