Voor 4 personen:
4 kippenfilets van 140 g
1/2 k gegiste bloem
1/2 l water
peterselie (als versiering)
zout en peper
Voor de saus (die kan je de avond voordien maken):
1 eetlepel maïzena
1,25 dl water
1 brokje (20 à 25 g) geraspte gember
1 koffielepel zout
120 g suiker
het sap van een sinaasappel
een 1/2 citroen en een 1/2 limoen
Voor het bijgerecht:
Snijd een kool en wat wortelen in stukken en kleur ze met saffraanpoeder.
Begin met de saus. Meng alle ingrediënten en eindig met enkele citroen- en sinaasschijfjes. Laat een twintigtal minuten sudderen op een zacht vuur. Meng de 1/2 l water en 1/2 k gegiste bloem (verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels met Aziatische producten). Klop met de mixer tot je een mooi egaal beignetdeeg krijgt. Laat 5 minuten rusten. Haal de kippenfilets door het beignetdeeg en leg ze daarna 2 tot 3 minuten in de frituurpan (zonder mandje) op 180°C. Neem de filets uit het frituurvet en laat ze 1 minuut rusten. Frituur ze opnieuw 2 à 3 minuten tot ze mooi goudgeel kleuren. Maak met de worteltjes en de stukken kool een bedje op de borden. Giet de saus eroverheen. Snijd de kip in zes stukken en leg tussen de stukken telkens een schijfje limoen. Leg de stukken kip bij de groenten op het bord. Versier met een toefje peterselie. Serveer met witte rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier