Voor 6 personen:
1 rode paprika
2 Granny Smith-appels
2 Doyenné-peren
1 geschilde kleine ananas
1 geschilde kleine rijpe mango
8 cl rijstazijn
20 g versgeraspte gember
20 fijngehakte korianderstengels
1 fijngehakt teentje knoflook
150 g lichtbruine cassonadesuiker
1 koffielepel komijnpoeder
900 g schoongemaakte, gepocheerde en ontvliesde kalfszwezeriken
boter
grofgemalen zwarte peper
fleur de sel de Camargue
Maak vier dagen van tevoren de chutney. Pel de paprika, snij in vier en haal er de pitjes uit. Schil de appels, peren, ananas en mango en snij het vruchtvlees in fijne julienne. Snij de peren in blokjes van 5 mm dik. Breng de rijstazijn aan de kook, doe er de gember, korianderstengels en knoflook bij, samen met het fruit en de suiker. Strooi er de komijn over en laat 15 minuten stevig sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Zet in de ijskast tot het serveren. Snij de kalfszwezeriken in zes gelijke stukken en bak ze krokant in boter. Kruid met peper en zout en schik op de borden. Lepel er de opgewarmde en met peper en zout gekruide chutney naast.
Recept: Jan Demonie
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier