Voor 4:

300g champignons, 1 sjalot, 1 bol knoflook, 1 el plantaardige olie, 1 eierdooier, 2 el fijngehakte kruiden (bv. tijm, rozemarijn), 60g geraspte parmezaan, 250g brickdeeg, 1 eiwit, frituurolie om te bakken

Bereidingswijze:

Maak de champignons schoon en hak fijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak nog 3 à 4 minuten. Laat het vocht van de champignons inkoken en schep het geheel in een kom. Laat afkoelen. Voeg de eierdooier, de fijngehakte kruiden en de geraspte parmezaan toe. Kruid met peper en zout.

Vouw het brickdeeg open en snij er repen van 7 x 22 cm uit. Leg 1 eetlepel vulling op het onderste gedeelte van elke reep en vouw op tot driehoekjes. Bestrijk de randen met eiwit om de driehoekjes dicht te kleven. Frituur de gevulde driehoekjes 4 à 5 minuten in hete frituurolie (ongeveer 170°C). Laat de driehoekjes uitlekken op keukenpapier alvorens te serveren.

Voor 4:300g champignons, 1 sjalot, 1 bol knoflook, 1 el plantaardige olie, 1 eierdooier, 2 el fijngehakte kruiden (bv. tijm, rozemarijn), 60g geraspte parmezaan, 250g brickdeeg, 1 eiwit, frituurolie om te bakkenBereidingswijze:Maak de champignons schoon en hak fijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak nog 3 à 4 minuten. Laat het vocht van de champignons inkoken en schep het geheel in een kom. Laat afkoelen. Voeg de eierdooier, de fijngehakte kruiden en de geraspte parmezaan toe. Kruid met peper en zout. Vouw het brickdeeg open en snij er repen van 7 x 22 cm uit. Leg 1 eetlepel vulling op het onderste gedeelte van elke reep en vouw op tot driehoekjes. Bestrijk de randen met eiwit om de driehoekjes dicht te kleven. Frituur de gevulde driehoekjes 4 à 5 minuten in hete frituurolie (ongeveer 170°C). Laat de driehoekjes uitlekken op keukenpapier alvorens te serveren.