Krokante bladerdeegreepjes met ham en geitenkaas

  • Moeilijkheid

1 pakje gesneden vierkante bladerdeegvelletjes

4 sneden gekookte Breydelham

1 Limburgse geitenkaas met kruiden

Rol het bladerdeeg uit en leg het op uw werkvlak. Bestrijk het met de kruidenkaas en leg vervolgens de Breydelham op de kaas. Leg op dit alles een vel bladerdeeg. Zo krijgt u twee lagen bladerdeeggebak met daartussen ham en kaas. Snijd dit in reepjes van ongeveer 2 cm breed (u kunt dit met een pizzasnijder doen).

Prik kleine gaatjes in het bladerdeeg en laat de reepjes op bakpapier gaar worden in een (voorverwarmde) oven van 180Ā°C tot ze goed gebruind en knapperig zijn (15 Ć  20 minuten). Haal ze uit de oven en laat ze in open lucht afkoelen op een rooster. Heerlijk knapperig, klaar om op te dienen!

Tip: U hoeft de tweede laag deeg niet aan te brengen, als u dat liever niet doet. U kunt ook gewoon de eerste laag deeg over de ham en kaas vouwen, zonder deze echt af te dekken. U laat best in het midden een opening vrij, zodat de kaas en ham zichtbaar blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content