Voor 4:
500 g schoongemaakt kalfshart
peper en zout
1 dl yoghurt
bloem, boter
12 kleine gevogeltelevers
300 g topinamboer
3 sjalotten
olijfolie
2 dl bruine kalfsfond
1 dl rode wijn
2 blaadjes laurier
30 g verse gember
2 stuks minipaksoi
3 dl groentebouillon met fijne groentebrunoise
300 g couscous
2 el zwart sesamzaad
enkele druppels sesamolie
Snij het kalfshart in dunne plakken, kruid met peper en zout en doe er de yoghurt bij. Wentel de plakjes hart in bloem en bak krokant en rosé in boter. Steek de levertjes op een spies en bak in boter. Snij de topinamboer en sjalot in fijne brunoise en stoof in boter en olijfolie. Laat de kalfsfond, rode wijn, laurier en dunne plakjes gember inkoken. Snij de paksoi in vier en bak in boter, kruid met peper en zout. Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de couscous toe. Haal van het vuur en laat zwellen. Kruid met peper, zout, sesamzaad en sesamolie. Serveer zoals op de foto.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier