Nodig voor twee personen:
Twee eendenborsten
eendenjus
50 g boter
Zout
vers gemalen zwarte peper
4 koffielepels gemalen notenolie
Baileys
Voor de sla:
Sla
Waterkers
Sjalotjes
8 deeltjes sinaasappel
olijfolie
sinaasappelsap
zout
vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Maak een kerf in het vel van de eendenborst. Kruid en verwarm de olie in de pan. Leg de eend op de zijde met het vel in de pan zodra die goed warm is. Laat de eendenborst ongeveer vier minuten bakken tot ze een goudbruine kleur heeft. Draai de borst om. Zet ze vervolgens ongeveer vijf minuten in een hete oven. Haal de eend uit de oven en hou ze warm.
De saus:
Laat de eendenjus koken en voeg er Baileys aan toe, haal de pan van het vuur, voeg er de boter aan toe en meng al kloppend.
De sla:
Meng de sla-ingrediÔnten, kruid de sla en voeg er de olijfolie en het appelsiensap aan toe.
Afwerking:
Snij de eendenborst in dikke schijven. Plaats de sla in het midden van de borden, versier met de appelsienstukjes. Leg de schijfjes eend rond de sla. Giet het Baileys-glazuur over de gesneden eend.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier