Kreeft met pasta in vinaigrettesaus

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 kreeften van 400 à 500 g
  • 400 g zwarte spaghetti
  • 2 theelepels zalmeitjes
  • Kookvocht voor de kreeft :
  • 4 l water
  • 2 selderstengels
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • geplette peperbollen
  • tijm
  • laurier
  • zout
  • Vinaigrette :
  • 0,5 dl champagneazijn (of witte wijnazijn)
  • een scheutje aceto balsamico
  • 2,5 dl olijfolie van koude persing
  • het sap van een halve citroen
Afwerking
  • gehakte bieslook
  • citroenkruid
Bereiding
  1. De kreeften 10 minuten koken in een court bouillon, samengesteld uit 4 liter water, versneden selder, wortel en ui, zout, geplette peperkorrels, tijm en laurier. De kreeften laten afkoelen in het kookvocht, de lichamen halveren en de poten breken. Het vlees verwijderen en in schijfjes snijden.
  2. Gezouten water in een grote pan aan de kook brengen en de spaghetti beetgaar koken. Het kookwater afgieten, de pasta onder koud water verfrissen en laten uitlekken.
  3. De vinaigrette bereiden door de ingrediënten met een klopper te mengen. De spaghetti kruiden met peper en zout en mengen met een gedeelte van de vinaigrette. De pasta in het midden van de borden schikken. Versieren met schijfjes kreeft. De rest van de vinaigrettesaus mengen met zalmeitjes en uitgieten over de plakjes kreeft. De bereiding versieren met bieslook en citroenkruid.

Tip: de kreeften kunnen vervangen worden door vier stukjes vis van de grill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content