Kreeft met pasta in vinaigrettesaus
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
2 kreeften van 400 Ã 500 g
400 g zwarte spaghetti (op basis van inktvissap)
2 theelepels zalmeitjes
Kookvocht voor de kreeft :
4 l water
2 selderstengels
1 ui
1 wortel
geplette peperbollen
tijm
laurier
zout
Vinaigrette :
0,5 dl champagneazijn (of witte wijnazijn)
een scheutje aceto balsamico
2,5 dl olijfolie van koude persing
het sap van een halve citroen
Versiering :
gehakte bieslook en citroenkruid
De kreeften 10 minuten koken in een court bouillon, samengesteld uit 4 liter water, versneden selder, wortel en ui, zout, geplette peperkorrels, tijm en laurier. De kreeften laten afkoelen in het kookvocht, de lichamen halveren en de poten breken. Het vlees verwijderen en in schijfjes snijden.
Gezouten water in een grote pan aan de kook brengen en de spaghetti beetgaar koken. Het kookwater afgieten, de pasta onder koud water verfrissen en laten uitlekken.
De vinaigrette bereiden door de ingrediÔnten met een klopper te mengen. De spaghetti kruiden met peper en zout en mengen met een gedeelte van de vinaigrette. De pasta in het midden van de borden schikken. Versieren met schijfjes kreeft. De rest van de vinaigrette mengen met zalmeitjes en uitgieten over de plakjes kreeft. De bereiding versieren met bieslook en citroenkruid.
De kreeften kunnen vervangen worden door vier stukjes vis van de grill.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier