Kreeft met paddestoelen en kleine aardappeltjes

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

2 kreeften van 600 g

20 kleine aardappeltjes

200 g paddestoelen, (cantharellen, ridderzwam, enz.)

2 dl room

125 g boter

2 dl kreeftenconsommé

1 citroen

bieslook

De kreeften 1 minuut koken in een court-bouillon en laten afkoelen in het kookvocht. De kreeften versnijden en het vlees bewaren in een beetje kookvocht. De aardappelen koken, verfrissen en pellen. De paddestoelen schoonborstelen of snel wassen. De voetjes bijsnijden. De kreeftenconsommé inkoken en van het vuur af opkloppen met klontjes harde boter. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. De aardappelen met de room en de paddestoelen verwarmen. De room gedeeltelijk inkoken en kruiden met peper en zout. Het vlees van de kreeften zachtjes in het vocht opwarmen. De aardappelen en paddestoelen in het midden van de borden schikken. De stukjes kreeft op de aardappelen plaatsen en de saus rond de aardappelen uitgieten. Bestrooien met gehakte bieslook.

Een court-bouillon is een gekruid kookvocht, samengesteld uit bijvoorbeeld water, witte wijn, azijn, zout, laurierbladeren, kruidnagel, gestampte peperkorrels en takjes peterselie.

Kreeftenconsommé is een geklaarde schaaldierenbouillon op basis van afval van kreeft, in ringen gesneden uien, peterselie, prei, selderij, laurierblad, water en witte wijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content