Kreeft met knoflookzalf, gebakken gele stekelzwammen en bieslookboter

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

10 tenen knoflook

8 el smeuïge/romige aardappelpuree

witte peper

zout

2 levende kreeften van 650-700 g elk

150 g kleine gele stekelzwammen

boter

4 el fijngehakt bieslook

Pel knoflook, blancheer 2x in lichtgezouten kokend water. Zet een derde keer op en kook gaar. Giet nadien af en mix tot een gladde puree. Meng door de aardappelpuree en controleer de kruiding.

Kook de kreeften 2 min in kokend water. Haal uit het water en laat 2 min afkoelen. Wrik er met het mes de twee voorpoten af waar ze aan het pantser vastzitten. Verwijder de elastieken. Zet de scharen op hun kant en hak er in de helft met het mes één keer op. Wanneer het mes in het vlees zit, wrikt u één keer naar rechts of links, zodat de schaal breekt. Trek open en haal er het vlees uit. Snij de kreeften overlangs in tweeën, haal er de ingewanden uit (de maag zit vlak achter de ogen) en verdeel het scharenvlees in de kop. Spuit er de knoflookpuree op met een spuitzak en zet de halve kreeften 5 minuten onder een hete grill.

Bak de paddenstoelen kort in boter, kruid met peper en zout. Smelt op zacht vuur 150 g boter. Voeg fijngehakt bieslook toe. Schik de halve kreeften op borden. Lepel er de bieslookboter over en rond en werk af met de paddenstoelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content