Voor 4:

sap van 1 sinaasappel, 2 snuifjes fijne suiker, 4 el sesamolie, 2 el sesamzaadjes, 2 gekookte kreeften van ongeveer 500g elk, 1 el uitstekende olijfolie, 2 rijpe, maar stevige avocado's, sap van 1 citroen

Bereidingswijze:

Zeef het sinaasappelsap en doe in een pannetje met de suiker. Laat 1 minuut al roerend inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie toe. Kruid met peper en zout, giet in een blender. Mix 20 seconden op lage snelheid, doe de siroop weer in het pannetje en voeg de sesamzaadjes toe. Hou warm.

Haal het kreeftenvlees uit de scharen en de staart en bak 1 minuut aan elke kant in een hete antiaanbakpan met de olijfolie. Blus de pan met de sesam-sinaasappelsiroop, lepel de siroop over de kreeft en haal de pan van het vuur. Schil en ontpit de avocado's, snij het vruchtvlees in plakjes van gelijke dikte. Besprenkel met het citroensap en hou opzij.

Snij het kreeftenvlees in plakjes en schik samen met de plakjes avocado op borden. Lepel er de lauwe sesam-sinaasappelsiroop over en serveer meteen.

Voor 4:sap van 1 sinaasappel, 2 snuifjes fijne suiker, 4 el sesamolie, 2 el sesamzaadjes, 2 gekookte kreeften van ongeveer 500g elk, 1 el uitstekende olijfolie, 2 rijpe, maar stevige avocado's, sap van 1 citroenBereidingswijze:Zeef het sinaasappelsap en doe in een pannetje met de suiker. Laat 1 minuut al roerend inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie toe. Kruid met peper en zout, giet in een blender. Mix 20 seconden op lage snelheid, doe de siroop weer in het pannetje en voeg de sesamzaadjes toe. Hou warm. Haal het kreeftenvlees uit de scharen en de staart en bak 1 minuut aan elke kant in een hete antiaanbakpan met de olijfolie. Blus de pan met de sesam-sinaasappelsiroop, lepel de siroop over de kreeft en haal de pan van het vuur. Schil en ontpit de avocado's, snij het vruchtvlees in plakjes van gelijke dikte. Besprenkel met het citroensap en hou opzij. Snij het kreeftenvlees in plakjes en schik samen met de plakjes avocado op borden. Lepel er de lauwe sesam-sinaasappelsiroop over en serveer meteen.