Benodigdheden voor 4 personen
Kreeft
1 kreeft
1 botje Thaise basilicum

Steam of kook de kreeft kort (max. 1 minuut), koel onmiddellijk af in ijswater.
Snij de staart in partjes met de schaal eraan. Bak kort in olijfolie met veel Thaise basilicum.

Rund
200gr. rundsvlees
1gr look fijn gehakt
10gr sjalot versnipperd
7gr koriander fijngehakt
sojasaus
sesamolie
olijfolie

Snij het Iers rundsvlees in tartaar. Breng op smaak met alle ingrediënten, kruid nog af met peper & zout en indien nodig een paar druppels limoensap.

Zoetzure venkel 1/2 venkel fijngesneden
Leg de fijngesneden venkel op in wat witte wijn met suiker en azijn tijdens minimum 24 uur.

Crème van butternut 1/4 butternut
kippenbouillon
Snij de butternut in stukken, stoof aan en bevochtig met kippenbouillon (of water) en laat deze gaarkoken. Mix het geheel in een blender en bijkruiden.

Werk af met een gefrituurd blaadje basilicum, stukjes pata negra en geraspte amandelen

Een recept van Axel Colonna-Cesari, chef van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver.

Benodigdheden voor 4 personen Kreeft 1 kreeft 1 botje Thaise basilicum Steam of kook de kreeft kort (max. 1 minuut), koel onmiddellijk af in ijswater. Snij de staart in partjes met de schaal eraan. Bak kort in olijfolie met veel Thaise basilicum. Rund 200gr. rundsvlees 1gr look fijn gehakt 10gr sjalot versnipperd 7gr koriander fijngehakt sojasaus sesamolie olijfolie Snij het Iers rundsvlees in tartaar. Breng op smaak met alle ingrediënten, kruid nog af met peper & zout en indien nodig een paar druppels limoensap. Zoetzure venkel 1/2 venkel fijngesneden Leg de fijngesneden venkel op in wat witte wijn met suiker en azijn tijdens minimum 24 uur. Crème van butternut 1/4 butternut kippenbouillon Snij de butternut in stukken, stoof aan en bevochtig met kippenbouillon (of water) en laat deze gaarkoken. Mix het geheel in een blender en bijkruiden. Werk af met een gefrituurd blaadje basilicum, stukjes pata negra en geraspte amandelen Een recept van Axel Colonna-Cesari, chef van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver.