Ingrediënten - voor 4:

100 g zoete aardappel

1 prei

150 g boter

6 vellen brickdeeg

250 g wit krabvlees

3 el olijfolie

1 tl kerriepoeder

2 takjes koriander

4 tl foreleitjes

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Snij de prei in fijne reepjes en was grondig. Kook de zoete aardappel 6 à 8 minuten in kokend gezouten water. Fruit de prei 5 minuten glazig in 20 g boter.

Verwarm de oven voor op 210°C.

Snij repen uit het brickdeeg. Bestrijk met de rest van de boter -- die u vooraf gesmolten hebt -- en vul er metalen ringen of ramequins mee.

Steek vier cirkels uit de rest van het brickdeeg.

Bestrijk met gesmolten boter. Bak het geheel 5 minuten in de oven en verwijder nadien de metalen ringen of ramequins.

Bak het krabvlees goudbruin in een braadpan met de olijfolie. Voeg het kerriepoeder, de zoete aardappel, de prei, peper en zout toe. Bak 3 minuten al roerend op hoog vuur.

Haal de pan van het vuur en meng de fijngehakte koriander door de krab.

Verdeel het krabmengsel over de gebakken ringen brickdeeg.

Werk af met de foreleitjes en de cirkels brickdeeg. Serveer meteen.

Ingrediënten - voor 4:100 g zoete aardappel1 prei150 g boter6 vellen brickdeeg250 g wit krabvlees3 el olijfolie1 tl kerriepoeder2 takjes koriander4 tl foreleitjesBereidingswijze:Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Snij de prei in fijne reepjes en was grondig. Kook de zoete aardappel 6 à 8 minuten in kokend gezouten water. Fruit de prei 5 minuten glazig in 20 g boter.Verwarm de oven voor op 210°C.Snij repen uit het brickdeeg. Bestrijk met de rest van de boter -- die u vooraf gesmolten hebt -- en vul er metalen ringen of ramequins mee.Steek vier cirkels uit de rest van het brickdeeg.Bestrijk met gesmolten boter. Bak het geheel 5 minuten in de oven en verwijder nadien de metalen ringen of ramequins.Bak het krabvlees goudbruin in een braadpan met de olijfolie. Voeg het kerriepoeder, de zoete aardappel, de prei, peper en zout toe. Bak 3 minuten al roerend op hoog vuur. Haal de pan van het vuur en meng de fijngehakte koriander door de krab.Verdeel het krabmengsel over de gebakken ringen brickdeeg. Werk af met de foreleitjes en de cirkels brickdeeg. Serveer meteen.