100 g rijst
2 ronde plakken bladerdeeg
350 g zalmfilet
3 eieren
2 sjalotten
500 g witte champignons
olie
peper en zout
Maak de champignons schoon en snij ze fijn. Pel de sjalotten, hak ze fijn en laat ze glazig worden in een beetje olie. Voeg er de champignons bij en bak 2 à 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Kook twee eieren hard. Kook de rijst in zout water.
Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier. Leg daarop een plak bladerdeeg. Leg daarop eerst een laag rijst, vorm een tweede laag met de helft van het champignon-sjalotmengsel. Leg daarop de helft van de zalm in plakjes van 7-8 mm gesneden. Daar bovenop komen schijfjes hardgekookt ei, dan de rest van de zalm en tenslotte de rest van het champignon-sjalotmengsel. Breng op smaak.
Bedek het geheel met de tweede plak bladerdeeg. Sluit het deeg overal goed en probeer met een puntig mes een vis te tekenen op de bovenkant. Bestrijk dan het deeg met de losgeklopte dooier van het laatste ei.
Bak de koulibiac gedurende 15 minuten in een voorverwarmde (200°C) oven. Het deeg moet mooi gerezen zijn en een goudgeel kleurtje hebben.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier