Koude wittebonensoep met verse geitenkaas en tijm

Voor 4 personen
  • 2 koppen gedroogde witte bonen
  • 2 dl kippenbouillon
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • 4 el verse geitenkaas (opgewerkt met een scheut olijfolie en zwarte peper)
  • verse tijm
Bereiding
  1. Week de bonen gedurende een nacht in 3 dl koud water. Zet ’s anderendaags op in koud water met de kippenbouillon en de kruidentuil. Kook in ongeveer 1,5 uur gaar.
  2. Verwijder de kruidentuil en mix de soep fijn. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Giet door een zeef en laat goed koud worden in de ijskast. Serveer de wittebonensoep in kleine kopjes met verse geitenkaas en tijm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content