Voor 4:

1 kg witte uien

50 g boter

5 dl groente- of kippenbouillon

3 dl volle melk

50 g wit broodkruim

peper en zout

gebakken broodkorstjes

3 stuks lente-ui

olijfolie

Snij de uien grof en stoof ze glazig in de boter. Voeg de bouillon en de melk toe en laat gedurende 1,5 uur op zacht vuur gaarkoken. Voeg 10 min. voor het einde het broodkruim toe en laat onder voortdurend roeren binden. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. Serveer lauwwarm of koud met warme broodkorstjes, fijngesneden lente-ui en een streep olijfolie.

Voor 4:1 kg witte uien50 g boter5 dl groente- of kippenbouillon3 dl volle melk50 g wit broodkruimpeper en zoutgebakken broodkorstjes3 stuks lente-uiolijfolieSnij de uien grof en stoof ze glazig in de boter. Voeg de bouillon en de melk toe en laat gedurende 1,5 uur op zacht vuur gaarkoken. Voeg 10 min. voor het einde het broodkruim toe en laat onder voortdurend roeren binden. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. Serveer lauwwarm of koud met warme broodkorstjes, fijngesneden lente-ui en een streep olijfolie.