Voor 4 personen:
200 g witte bonen in blik of 100 g gedroogde
6 dl gevogeltebouillon
1 fijngehakte sjalot
1 laurierblad
1 tak tijm
2 grof gehakte selderijblaadjes
4 dl room
peper en zout
150 g verse geitenkaas
Giet de bonen af, spoel ze onder koud stromend water en kook ze 5 minuten in gevogeltebouillon met sjalot, laurierblad, tijm en selderij. Mix fijn, giet door een zeef en roer er de room onder. Kruid met peper en zout en zet koel. Meng peper en zout door de geitenkaas en serveer met de koude soep.
Tip: Om het snelst klaar te zijn, gebruikt men het best gekookte bonen in blik. De rauwe gedroogde vragen immers meer dan 1 uur kooktijd op een laag vuur. Het afkoelen van de soep neemt ongeveer 1 uur in beslag, maar ze kan gerust een dag vooraf worden bereid. hoe kouder hoe lekkerder zelfs.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier