Voor 4:

1 grote vleestomaat (gepeld)

1 grote ui

4 tenen knoflook

3 takken groene selderij

1 groene paprika

boter

olijfolie

3 liter kippen- of groentebouillon

peper en zout

2 dl room (minimum 35% vetgehalte)

1 tak rozemarijn

1 el fijngehakte rozemarijnblaadjes

Snij de tomaat in flinterdunne plakken (ongeveer 1 mm), leg ze op boterpapier op een ovenschotel en laat ze ongeveer 1,5 uur drogen in een oven van 90°C.

Snij de ui, de knoflook, de selderij en de paprika grof en fruit de groenten glazig in boter en olijfolie. Laat ze niet kleuren. Voeg de bouillon toe en kook de soep gaar. Mix fijn en kruid met peper en zout.

Warm de room op met de tak rozemarijn, maar laat niet koken. Laat afkoelen, giet door een zeef en klop enigszins op.

Serveer de rozemarijnroom in de soep. Werk af met gedroogde tomaat en fijngehakte rozemarijnblaadjes.

Voor 4: 1 grote vleestomaat (gepeld)1 grote ui4 tenen knoflook3 takken groene selderij1 groene paprikaboterolijfolie3 liter kippen- of groentebouillonpeper en zout2 dl room (minimum 35% vetgehalte)1 tak rozemarijn1 el fijngehakte rozemarijnblaadjesSnij de tomaat in flinterdunne plakken (ongeveer 1 mm), leg ze op boterpapier op een ovenschotel en laat ze ongeveer 1,5 uur drogen in een oven van 90°C.Snij de ui, de knoflook, de selderij en de paprika grof en fruit de groenten glazig in boter en olijfolie. Laat ze niet kleuren. Voeg de bouillon toe en kook de soep gaar. Mix fijn en kruid met peper en zout.Warm de room op met de tak rozemarijn, maar laat niet koken. Laat afkoelen, giet door een zeef en klop enigszins op.Serveer de rozemarijnroom in de soep. Werk af met gedroogde tomaat en fijngehakte rozemarijnblaadjes.