Koude pastasalade met scampi’s, pancetta en mozzarella

Directly above shot of pasta on table © Dit is een algemeen beeld van pasta en behoort niet tot het recept.

Maak deze pastasalade met mooie vlinderpasta of farfalle.

Maak deze pastasalade met mooie vlinderpasta of farfalle.

Voor 4 personen:

250 g vlinderpasta (farfalle)

450 g scampi’s

200 g pancetta

3 teentjes knoflook

olijfolie

2 bosjes raketsla

80 g gekonfijte tomaat

2 stuks mozzarella

4 el geroosterde pijnboompitten

versgemalen zwarte peper

fijn zeezout

100 g parmezaankaas

Bereiding

1. Kook de pasta beetgaar en laat afkoelen.

2. Bak de scampi’s met de in reepjes gesneden pancetta en de fijngehakte knoflook in olijfolie. Doe bij de pasta, samen met de fijngehakte raketsla, tomaat, in stukken getrokken mozzarella en pijnboompitten. Kruid met peper, zout en olijfolie.

3. Serveer met schilfers parmezaankaas en werk af met een draai van de pepermolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content