Voor 4:

Voor de soep:

2 komkommers

1,2 l warme kippenbouillon

peper, zout

Voor de gemarineerde komkommer:

1 komkommer

peper

3 el griessuiker

3 el zout

Voor de forelroom:

2 filets van gerookte forel

2 dl room

peper

Afwerking:

1 ontvelde tomaat

bieslook

olijfolie

Soep: schil de komkommers, snij overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Mix met de kippenbouillon tot een gladde soep. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen in de koelkast.

Gemarineerde komkommer: schil de komkommer, snij overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Snij in lange slierten (3 mm dik). Doe in een kom met de peper, suiker en zout. Meng voorzichtig met de hand door elkaar. Laat 20 min. marineren. Spoel de komkommer af onder koud stromend water, giet het sap weg.

Forelroom: mix de gerookte forel met een scheut van de room tot een fijne massa. Klop de rest van de room op, spatel door de forelmassa. Kruid licht met peper, laat opstijven in de koelkast.

Serveer de komkommerslierten in de soep. Werk af met forelroom, dobbelstenen tomaat en gesnipperde bieslook. Werk af met een scheut olijfolie en peper van de molen.

Voor 4: Voor de soep: 2 komkommers1,2 l warme kippenbouillonpeper, zoutVoor de gemarineerde komkommer: 1 komkommer peper3 el griessuiker3 el zoutVoor de forelroom: 2 filets van gerookte forel2 dl roompeperAfwerking:1 ontvelde tomaatbieslookolijfolieSoep: schil de komkommers, snij overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Mix met de kippenbouillon tot een gladde soep. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen in de koelkast.Gemarineerde komkommer: schil de komkommer, snij overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Snij in lange slierten (3 mm dik). Doe in een kom met de peper, suiker en zout. Meng voorzichtig met de hand door elkaar. Laat 20 min. marineren. Spoel de komkommer af onder koud stromend water, giet het sap weg.Forelroom: mix de gerookte forel met een scheut van de room tot een fijne massa. Klop de rest van de room op, spatel door de forelmassa. Kruid licht met peper, laat opstijven in de koelkast.Serveer de komkommerslierten in de soep. Werk af met forelroom, dobbelstenen tomaat en gesnipperde bieslook. Werk af met een scheut olijfolie en peper van de molen.