Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 20 groene asperges
  • 1 dl vers sinaasappelsap
  • 1 theelepel vers limoensap
  • 1 eetlepel fijngehakte sjalot
  • 1 theelepel fijngehakte knoflook
  • in dunne reepjes gesneden schil van onbehandelde sinaasappel
  • 2 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

Sinaasappelsap, limoensap, sjalot en knoflook mengen in een kom. Na 10 minuten olie en azijn toevoegen. Alles mengen en in de ijskast zetten. De asperges 5 minuten koken. De beetgare groente onder stromend koud water verfrissen. Laten uitlekken en op borden schikken. Overgieten met vinaigrette en bestrooien met geblancheerde sinaasappelschil.

Sinaasappelsap, limoensap, sjalot en knoflook mengen in een kom. Na 10 minuten olie en azijn toevoegen. Alles mengen en in de ijskast zetten. De asperges 5 minuten koken. De beetgare groente onder stromend koud water verfrissen. Laten uitlekken en op borden schikken. Overgieten met vinaigrette en bestrooien met geblancheerde sinaasappelschil.