Koude erwtensoep met eiermimosa

  • Moeilijkheid

Voor 20 hapjes:

1 el olijfolie

2 sjalotten

Â3/4 dl Noilly Prat

450 g diepvrieserwtjes

3 dl groentebouillon

2 eieren

sprietjes bieslook

zout en witte peper

Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalotten. Blus de pan met Noilly Prat en laat even inkoken. Voeg de erwtjes en bouillon toe, en kook de erwtjes gaar. Pureer de soep, voeg eventueel wat extra bouillon toe als de soep te dik is en giet door een zeef. Laat afkoelen.

Kook de eieren 12 minuten en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Pel de eieren en duw ze door een fijne zeef. Kruid met zout en peper. Verdeel de soep over glaasjes of espressokopjes en werk af met de eiermimosa en sprietjes bieslook.

Kooktijd: 20 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content