Voor 4 personen
16 koteletten van wild zwijn
1/2 l room
10 cl Mas Amiel (likeurige wijn uit Roussillon)
geplette peperkorrels
zout
1 soeplepel gelei van aalbessen
boter
2 gekookte peren
Kruidenwijn:
1/2 l gecorseerde rode wijn (uit Zuidwest-Frankrijk)
1/4 l Mas Amiel
tijm
laurier
jeneverbessen
kaneel
Bereiding
1. Schil de peren, snijd in tweeën, pocheer in kruidenwijn en laat afkoelen in het pocheervocht.
2. Kruid de koteletten en bak 2 minuten aan beide zijden. Houd het vlees warm.
3. Giet het vet uit de braadpan, giet 10 cl Mas Amiel in de pan en flambeer. Doe de room, aalbessengelei en een mespuntje geplette peper in de braadpan. Kook de room in en roer eventueel 50 g ganzelever uit terrine door de saus (facultatief).
4. Verdeel het vlees over vier warme borden, overgiet met saus en garneer met een halve peer. Dien op met verse deegwaren of puree van knolselder.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier