Voor 4:
800 g rundfilet Simmenthal (of andere)
4 vastkokende aardappelen
1,5 dl kalfsfond
Voor de marinade:
3 el tomatenketchup
5 el honing
5 el zoete sojasaus
30 g fijngehakte knoflook
20 g fijngehakte gember
2 stengels citroengras
4 fijngehakte rode pepers
sap van 1 citroen
sap van 1 sinaasappel
szechuanpeper
Voor de auberginekaviaar:
2 aubergines
1 teen knoflook
Meng de ingrediënten voor de marinade en warm zacht op. Laat 20 minuten pruttelen. Wrijf er het vlees mee in en laat 24 uur marineren.
Snij de stelen van de aubergines, verpak in aluminiumfolie en gaar in 30 minuten op 200°C. Snij in tweeën, lepel er het vruchtvlees uit. Laat uitlekken in een zeef en plet fijn met een vork. Warm op met olijfolie, kruid met peper en zout.
Schil de aardappelen, snij in plakken van 3 mm dik. Spoel, droog af en frituur 8 minuten op 150°C. Bak af op 180°C, tot ze opblazen, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
Wrijf het vlees voor het bakken nog eens goed in met de marinade en bak het langs alle kanten dicht in boter op hevig vuur. Zet 7 minuten op 210°C, laat even rusten en snij in plakken. Kruid met szechuanpeper en zout.
Deglaceer de pan met de kalfsfond en wat marinade, laat inkoken, zeef en breng op smaak.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier