Korstig gebakken langoustinestaartjes

Dit is een ondersteunend algemeen beeld en maakt geen deel uit van het recept.
  • Moeilijkheid

In de Landdrost wordt dit gerecht gepresenteerd met side-dishes als komkommersambal, dadelsambal, abrikozenblatjang, mangochutney en papayasambal.

Voor 4 personen

12 gepelde langoustinestaartjes of grote scampi’s

8 eetlepels kruim van briochebrood

4 eetlepels ghee (te vervangen door geklaarde boter)

2 geklutste eieren

1 eetlepel bloem

peper

zout

cayenne

Saus:

1 eetlepel ghee of andere vetstof

1 fijngesneden ui

2 in plakjes gesneden teentjes knoflook

1/2 koffielepel geelwortelpoeder (turmeric-kurkuma)

3 in stukjes gesneden verse of gedroogde chilipepers

6 schijfjes verse gember

4 kleine tomaten

1,2 dl kokosmelk (uit blik)

zout

Garnituur:

gekookte basmatirijst

Versiering:

korianderblaadjes

bladeren van de bananenboom

Bereiding

1. Bereid de saus: snijd de tomaten in blokjes en hak de gember fijn. Verwarm de vetstof en bak de versneden uien en knoflook lichtbruin. Voeg de tomaten en de resterende ingrediënten voor de saus toe. Kook alles 10 minuten zachtjes en duw de saus door een zeef.

2. Kruid de gepelde langoustinestaartjes met peper, zout en cayennepeper. Haal de staartjes eerst door de bloem, vervolgens door de geklutste eieren en ten slotte door het broodkruim. Verwarm de vetstof, bak de staartjes aan alle kanten goudbruin en laat op keukenpapier uitdruppelen. Schik vier bladeren van de bananenboom op vier warme borden. In ieder blad komt een hoopje basmatirijst, 3 langoustinestaartjes en wat saus. Bestrooi met blaadjes verse koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content