Koolvis met een tuinkerssausje
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
1 koolvis (ongeveer 1 kg.)
50 cl droge cider
een Â1/2 bakje tuinkers
30 cl verse room
800 gram aardappelen
2 eetlepels visfumet in poedervorm
Â1/2 citroen
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
Â1/2 bosje peterselie
peper en zout
Was de koolvis en doe hem samen met de cider, de tijm, de laurier, de peterselie, het zout en de peper in een kookpot. Voeg water toe totdat de vis helemaal onder staat. Breng op een zacht vuurtje aan de kook en laat 15 minuten razen. Neem van het vuur en laat 15 minuten rusten in het kookvocht. Schil de aardappelen. Laat ze Â- afhankelijk van hun grootte Â- ongeveer 20 minuten koken. Was ondertussen de tuinkers en dompel deze gedurende 1 minuut in kokend, gezouten water. Laat uitlekken, houd even onder koud water en laat opnieuw goed uitlekken. Mix de tuinkers samen met de verse room en voeg het sap van Â1/2 citroen, peper en zout toe. Breng dit aan de kook en laat 5 minuten razen. Laat de koolvis uitlekken en leg hem op een schotel. Schik er de aardappelen rond. Dien de saus afzonderlijk op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier