Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 800 g Noorse king'crab
  • 2 eierdooiers
  • 400 g hopscheuten
  • 100 g gesmolten boter
  • 200 g primeursnijboontjes
  • 2 dl kreeftenbouillon
  • 2 cl galanga (soort gemberwortel uit de Aziatische winkel)
  • 20 g korianderblad
  • 1 el zachte mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el olijfolie

De hopscheuten 5 minuten voorkoken. De snijboontjes schuin versnijden. De galanga, mosterd, soja en honing mengen. De groenten in olijf- en sesamolie wokken. Het mengsel erbij doen en nog even laten sudderen. De krab 5 minuten pocheren in de kreeftenbouillon. De bouillon laten inkoken tot 0,5 dl. Een hollandaisesaus maken: de eierdooiers en de afgekoelde bouillon op klein vuur of in warmwaterbad opkloppen tot een sabayon. De geklaarde boter in een dun straaltje, al kloppend, toevoegen. De groenten op een bord schikken, de krab op de groenten leggen en de saus rond de groeten gieten. Versieren met een krabschaar en korianderblaadjes.

Recept: Dirk De Koninck - Restaurant La Luna.

De hopscheuten 5 minuten voorkoken. De snijboontjes schuin versnijden. De galanga, mosterd, soja en honing mengen. De groenten in olijf- en sesamolie wokken. Het mengsel erbij doen en nog even laten sudderen. De krab 5 minuten pocheren in de kreeftenbouillon. De bouillon laten inkoken tot 0,5 dl. Een hollandaisesaus maken: de eierdooiers en de afgekoelde bouillon op klein vuur of in warmwaterbad opkloppen tot een sabayon. De geklaarde boter in een dun straaltje, al kloppend, toevoegen. De groenten op een bord schikken, de krab op de groenten leggen en de saus rond de groeten gieten. Versieren met een krabschaar en korianderblaadjes. Recept: Dirk De Koninck - Restaurant La Luna.