Voor 4:

1 braadkip van 1,5 kg, ingrediënten voor kippenbouillon (wortelen, selderij, ui, 1 kruidentuiltje), 50 g blanke roux, 100 g balletjes van gemengd gehakt (varken-rund), 120 g champignons, 4 bladerdeeggebakjes, 4 el hollandaisesaus, 2 el fijngehakte peterselie, verse frieten

Bereidingswijze:

Kook de kip in water met de aromaten en bereid zo een kippenbouillon. Haal de kip nadien uit de bouillon, laat een beetje afkoelen en haal het vlees van het karkas. Zet apart. Zeef de bouillon en hou 1 liter apart. Breng aan de kook en bind met de roux: laat de roux al roerend smelten en laat de saus indikken.

Pocheer de gehaktballetjes in de rest van de kippenbouillon en giet af. Snij de champignons in plakjes en pocheer ze gaar in de ingedikte saus. Voeg op het einde het kippenvlees en de balletjes toe. Verdeel het mengsel over de bladerdeeggebakjes en werk af met hollandaisesaus en fijngehakte peterselie. Serveer met verse frieten.

Voor 4:1 braadkip van 1,5 kg, ingrediënten voor kippenbouillon (wortelen, selderij, ui, 1 kruidentuiltje), 50 g blanke roux, 100 g balletjes van gemengd gehakt (varken-rund), 120 g champignons, 4 bladerdeeggebakjes, 4 el hollandaisesaus, 2 el fijngehakte peterselie, verse frietenBereidingswijze:Kook de kip in water met de aromaten en bereid zo een kippenbouillon. Haal de kip nadien uit de bouillon, laat een beetje afkoelen en haal het vlees van het karkas. Zet apart. Zeef de bouillon en hou 1 liter apart. Breng aan de kook en bind met de roux: laat de roux al roerend smelten en laat de saus indikken.Pocheer de gehaktballetjes in de rest van de kippenbouillon en giet af. Snij de champignons in plakjes en pocheer ze gaar in de ingedikte saus. Voeg op het einde het kippenvlees en de balletjes toe. Verdeel het mengsel over de bladerdeeggebakjes en werk af met hollandaisesaus en fijngehakte peterselie. Serveer met verse frieten.