Konijnenrug met beaufort

  • Moeilijkheid

Konijnenrug met beaufort

Voor 4:

2 ontbeende rugstukken van jong konijn

200 g beaufort (harde kaas uit de Savoie)

8 takjes rozemarijn

30 g boter

1 kl olie

1 takje verse tijm

Laat de konijnenruggen ‘en portefeuille’ ontbenen door de slager en vraag om ze heel te laten. Leg ze plat op het werkvlak en kruid met peper. Schik de plakjes beaufort erop en voeg één of twee takjes rozemarijn toe. Rol het vlees op met de kaas in het midden en maak vast met keukentouw. Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de boter smelten en voeg de olie toe in een stoofpan die in de oven mag. Bak de konijnenruggen rondom aan op een hoog vuur. Neem de pan vervolgens van het vuur. Kruid lichtjes met peper en zout, bestrooi met verse tijm en rozemarijn en leg enkele plakjes beaufort op de rugstukken. Dek af en zet de stoofpan 10 minuten in de oven. Haal de rugstukken uit de oven, snij in stukken en dien op met kruidige aardappelkoekjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content