Konijn met adobo en witte asperges, Eryngi zwammen en romige polenta met verse kruiden

  • Moeilijkheid

Adobo saus:

1 cup appel cider azijn

1 bol look

1/2 theelepel zwarte peper

laurier (2 blaadjes)

4 eetlepels soyasaus

2 cups water

Verse kruiden polenta:

1 cup polenta

2.5 cups water

0.5 cups room

verse kruiden

mespuntje harissa

Kokosnoot gelee:

500 gr kokosnoot melk

4 gr agar-agar

Adobo saus:

Voeg de appel cider azijn, look, peper, laurier, soyasaus en 2 cups water samen en kook de saus in tot ongeveer de helft.

Verse kruiden polenta:

Breng het water aan de kook, voeg er de polenta aan toe, roer glad met een houten lepel, kook verder op zacht vuurtje voor ongeveer 15 minuten, voeg op het laatste de room en verse kruiden toe. Smaak af met harissa, peper & zout.

Kokosnoot Gelee

Breng de kokosnootmelk aan de kook, voeg de agar-agar toe en roer goed. Laat afkoelen op een bakplaat of in een rechthoekig recipiƫnt. Snijd in blokjes.

Bak het konijn aan in een medium hete pan, voeg er op het laatste moment eventjes de adobo saus aan toe en deglaceer de pan. (Bij konijn op z’n geheel, stukken afbruinen en laten sudderen met de ingrediĆ«nten)

Sauteer en versnijd de konijn loins, garneer het bord met de polenta, groenten menlange, koksonoot gelee en plaats er het konijn tegen. Werk af met de adobo saus. Versier met zwarte peper & eventueel laurier.

Recept: Jan Verhelst – Lotus Root

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content