Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 avocado
  • 1 mespunt wasabipasta
  • 2 el zure room
  • 1 scheut citroensap
  • komkommer
  • 2 handenvol slablaadjes (bv. zuring,eikenblad)
  • 2 el ciderazijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g warmgerookte zalm
  • enkele plukjes dille voor de afwerking

Bereiding

  1. Schil, halveer en ontpit de avocado. Snij het vruchtvlees in blokjes. Meng met de wasabi, de zure room en het citroensap. Kruid met peper en zout. Verdeel over vier glazen.
  2. Was de komkommer en snij in de lengte in zeer dunne linten. Was de slablaadjes en zwier droog.
  3. Roer de ciderazijn, de zonnebloemolie, peper en zout door elkaar in een grote kom. Schep er de komkommerlinten en de slablaadjes door. Schik op de avocadocrème.
  4. Verwijder indien nodig het vel en de graatjes van de gerookte zalm. Snij in blokjes en verdeel over de glazen.
  5. vlak voor het serveren af met plukjes dille.
Voor 4 personen