Voor 12 personen:
1/2 kg tarwe
1 snuifje zout
3 soeplepels geroosterde sesamzaadjes
1 soeplepel korianderkorrels
1 kop blonde rozijnen
3/4 kop donkere rozijnen
1 kop amandelschijfjes (niet geroosterd)
3/4 kop grofgehakte walnoten
3/4 kop grofgehakte hazelnoten
2 soeplepels fijngehakte platte peterselie
1 koffielepeltje kaneelpoeder
5 soeplepels verkruimelde ‘Petit Beurre’ koekjes
400 g poedersuiker
1 verse granaatappel
De tarwe wassen en enkele uren laten weken in koud water, daarna koken met een beetje zout. Laten uitlekken en daarna op een handdoek storten, zodat het laatste beetje water wordt geabsorbeerd. De sesamzaadjes roosteren in een pan met antikleeflaag. Alle pitten uit de granaatappel halen. In een grote kom alle ingrediënten mengen en bestrooien met een laag suiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier