Kokossoepje met citroengras, krokant wafeltje gevuld met zwarte tijgergarnalen

Nodig voor 6:

Nodig voor 6:

Kokossoep:

8 stengels citroengras

650 g kokosmelk

500 g gevogeltefond

60 g verse gember

sojasaus

peper van de molen

zout

Krokante wafeltjes:

6 plakjes brickdeeg

18 zwarte tijgergarnalen, gepeld

2 chilipepertjes, fijngehakt

1 teentje knoflook, geplet

9 tomaten, in partjes, gekonfijt

100 g sugarsnaps (zoete boontjes)

verse koriander naar smaak

200 g wijtingfilet

2 eiwitten

160 g room

Garnituur:

1 grote witte ramenas in heel fijne spaghetti gesneden

korianderpluksels

tempuradeeg (100 g deeg met 160 cl water)

De kokossoep bereiden. Het citroengras in stukjes snijden en samen met gember, kokosmelk en de gevogeltefond aan de kook brengen. Zeven en op smaak brengen met peper, zout en sojasaus. De soep warm houden.

De krokante wafeltjes bereiden. De wijtingfilets hakken, samen met eiwitten, room en kruiden. Koel houden tot gebruik. 12 tijgergarnalen in stukjes snijden en kort roerbakken, samen met de sugarsnaps, knoflook en fijngehakte chilipepers. Het brickdeeg uitsnijden, opvullen met visgehakt, hierover de gewokte groenten en garnalenstaartjes verdelen, bestrooien met wat gehakte koriander en enkele partjes gekonfijte tomaat, opnieuw bedekken met brickdeeg en bakken in een oven van 180° C.

De staarten van de 6 overige tijgergarnalen door tempuradeeg halen en frituren. De ramenas kort blancheren.

De ramenas in het midden van de warme kommen dresseren. Hierrond de soep lepelen, de wafeltjes op de ramenas schikken en aan de zijkant een gefrituurde garnalenstaart leggen. Afwerken met pluksels koriander en onmiddellijk opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content