Kokossoep met garnalen en galanga

© Getty

Voor vier personen
  • 2 el olie
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 20 g galangawortel, geschild en fijngehakt (of eventueel gember)
  • 1 tl kurkuma
  • 4 stengels citroengras, in stukjes en gekneusd
  • 4 rode chilipepertjes, fijngesneden (zonder zaadjes)
  • 8 citroenblaadjes, in fijne stukjes gesneden (of rasp van limoenschil)
  • 250 g champignons
  • 12 grote, ongepelde garnalen
  • 2 el korianderblaadjes
  • 1 liter ongezoete kokosmelk
  • 50 cl visbouillon
  • 8 el limoensap
  • 2 el vissaus (nam plaa)
Bereiding
  1. Verhit de olie in een pan, voeg uien en knoflook toe en laat deze op een klein vuurtje bakken tot de uien zacht zijn.
  2. Doe de geraspte of versneden galanga, pepertjes, citroengras, citroenblaadjes en geelwortel in de pan en bak alles even mee.
  3. Giet er de bouillon en de kokosmelk bij en breng al roerende aan de kook.
  4. Was de garnalen en verwijder de koppen en een gedeelte van het karkas (de staart mag blijven). Doe de garnalen samen met de op maat gesneden champignons, de vissaus en het limoensap in de kokossoep.
  5. Laat de kokossoep met galanga 5 à 10 minuten koken tot de garnalen gaar zijn. De pan van het vuur halen, de soep uitgieten en bestrooien met fijngesnipperde korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content