Kokospuddinkje met rozenwater, papaja en rozenblaadjes

Voor 6 personen:

Voor 6 personen:

Voor de siroop:

100 g suiker

4 kruidnagels

sap van 1 citroen

1 el rozenwater

1 papaja, in blokjes

Voor de pudding:

1,5 koffielepel gelatinepoeder

1,5 el warm water

150 ml kokosmelk

50 g suiker

75 g zure room

150 g verse kaas met kokos

1 el rozenwater

Voor de afwerking:

pitten van 1 granaatappel

blaadjes van 1 geurige roos

Tijdsduur: 30 minuten + 3 uur opstijven.

Strooi de gelatine over het water en laat 5 minuten staan. Meng de kokosmelk, suiker, room en kaas in een kom. Zet deze boven een pan met zacht kokend water en roer tot het mengsel warm is. Voeg dan de gelatine toe en roer tot deze gesmolten is. Voeg het rozenwater toe en zeef het mengsel. Giet de rozenroom in 4 geoliede potjes van 125 ml en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Maak vervolgens de siroop: doe de suiker in een pannetje en voeg 150 ml water, de kruidnagels en het citroensap toe. Verwarm langzaam tot de suiker opgelost is en laat dan 10 minuten inkoken. Verwijder de kruidnagels en meng de siroop met het rozenwater en de papaja. Haal de puddinkjes uit de vormpjes en lepel de papajacompote rondom de borden. Werk af met granaatappelpitten en rozenblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content