Kokosgebak ‘Christian Louboutin’

  • Moeilijkheid

Nodig:

324 g amandelpoeder

324 g poedersuiker

88 g bloem

446 g eieren

290 g eiwitten

44 g suiker

66 g gesmolten boter

Kokosmousse:

234 g room

234 g melk

200 g verse kokospuree

20 g Malibulikeur

120 g eierdooiers

96 g suiker

5 gelatineblaadjes

375 g halfopgeklopte slagroom

Garnituur:

900 g witte chocolade

285 g glucose

1 dl suikersiroop

oranje en bruine voedingskleurstof

Meng amandelpoeder, poedersuiker en bloem. Roer er de eieren door tot een homogeen beslag ontstaat. Klop eiwitten en suiker op tot meringue, spatel door het beslag. Voeg de gesmolten boter toe en verdeel over 2 rechthoekige bakvormen. Bak 6 minuten op 210°C.

Breng de eerste 4 ingrediënten voor de kokosmousse aan de kook. Meng eierdooiers en suiker. Giet de hete room op de eierdooiers en laat al roerend indikken tot 83°C. Week de gelatine in koud water, knijp uit en roer door de crème. Laat afkoelen tot 20°C. Spatel er de slagroom door.

Verdeel de helft van de kokosmousse over een génoise (luchtig biscuitgebak). Zet in de diepvriezer om op te stijven. Leg er de tweede génoise op en werk af met de rest van de kokosmousse. Laat weer opstijven.

Maak het garnituur: smelt de chocolade tot 26°C. Verhit glucose en suikersiroop tot 32°C en meng kort door de chocolade. Laat opstijven. Kneed met de hand tot een gladde pasta en rol uit tot 1 cm dik. Snij rechthoeken van 5 cm bij 2 cm en ‘frons’ deze op zoals op de foto. Snij het gebak in driehoekjes en werk af met het garnituur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content