Voor ongeveer 700 gram

10 g Nescafé Gold Dessert oploskoffie

250 g room

40 g suiker

40 g glucosestroop (te koop bij Aveve)

300 g fondantchocolade

40 g gezouten boter

Voor de afwerking

400 g fondantchocolade

Cacaopoeder

Bereidingswijze

1. Breng de room samen met de oploskoffie, suiker en glucose aan de kook.

2. Giet het mengsel op de chocolade en de boter en mix het geheel tot een gladde massa.

3. Stort de gemixte massa in een bak die je met plasticfolie bedekt.

4. Zet dit een paar uur in de diepvries zodat de massa is opgesteven.

5. Keer de bak om en leg de opgesteven massa op de snijplank. Haal de plasticfolie er voorzichtig af.

6. Snijd mooie blokjes.

Voor de afwerking

7. Smelt de fondantchocolade au bain-marie.

8. Prik de truffels op een vorkje en haal ze door de gesmolten chocolade en vervolgens door het cacaopoeder.

9. Laat even opstijven en zeef vervolgens het overige cacaopoeder eraf.

10. Bewaar in een afgesloten doos in de koelkast.

Voor ongeveer 700 gram10 g Nescafé Gold Dessert oploskoffie250 g room40 g suiker40 g glucosestroop (te koop bij Aveve)300 g fondantchocolade40 g gezouten boterVoor de afwerking400 g fondantchocoladeCacaopoederBereidingswijze1. Breng de room samen met de oploskoffie, suiker en glucose aan de kook.2. Giet het mengsel op de chocolade en de boter en mix het geheel tot een gladde massa.3. Stort de gemixte massa in een bak die je met plasticfolie bedekt.4. Zet dit een paar uur in de diepvries zodat de massa is opgesteven.5. Keer de bak om en leg de opgesteven massa op de snijplank. Haal de plasticfolie er voorzichtig af.6. Snijd mooie blokjes.Voor de afwerking7. Smelt de fondantchocolade au bain-marie.8. Prik de truffels op een vorkje en haal ze door de gesmolten chocolade en vervolgens door het cacaopoeder.9. Laat even opstijven en zeef vervolgens het overige cacaopoeder eraf.10. Bewaar in een afgesloten doos in de koelkast.