Koffiecrème

Deze koffiecrème is nog lekkerder met honingkoekjes erbij, of zandkoekjes met fijngehakte koffiebonen.

Voor 4 personen

  • 10 dl melk
  • 30 g gemalen koffie
  • 1 kaneelstokje
  • 4 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 30 g boter
  • 1 dl slagroom
Bereiding
  1. Breng de melk aan de kook met de koffie en kaneel. Haal van het vuur, dek af en laat 20 min. trekken.
  2. Klop de eierdooiers en suiker op tot een bleek en dik mengsel. Zeef de koffiemelk en giet al roerend op de eieren. Laat dit mengsel op een laag vuur indikken (zonder te koken) tot de crème de achterkant van een houten lepel bedekt.
  3. Zeef en voeg de boter toe. Roer tot de boter smelt en laat afkoelen. Klop de slagroom op en spatel onder de koffiecrème. Giet in potjes en zet koel weg.
  4. Geef honingkoekjes of zandkoekjes met fijngehakte koffiebonen bij de koffiecrème.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content