Voor 4 personen
Bereidingsduur: 20 minuten
Invriezen: 1 nacht
IngrediÔnten:
150 gram suiker
100 gram honing
4 eiwitten
0,5 liter room
75 gram poedersuiker
150 gram gekonfijt fruit
150 gram nootjesmengeling
200 gram frambozen
200 gram suiker
Sap van 1 citroen
Voor de garnituur:
Enkele frambozen
Enkele zwarte bessen
Takjes munt
Poedersuiker
1. Breng 100 gram suiker en de honing met enkele eetlepels water aan de kook. Doe dit heel voorzichtig, zoniet krijgt u meteen kristalvorming.
2. Klop de eiwitten met 50 gram suiker stijf. Giet er de suiker-honingsiroop bij zodra die ongeveer 120°C heet is. Om dat te weten lepelt u enkele druppels siroop in een kop koud water. Als de druppels kleine, bijna krakende bolletjes vormen is de temperatuur goed.
3. Klop de room half op met de poedersuiker. Meng er het eiwit, de gekonfijte vruchten en de nootjes onder.
4. Giet de bereiding in een bakvorm en zet deze een nacht in de diepvriezer.
5. Kook voor de saus de frambozen met de suiker en het citroensap. Mix met een staafmixer en giet door een zeef. Lepel de saus op een koud bord. Versier met frambozen, zwarte bessen en muntblaadjes en bestrooi deze met poedersuiker. Leg op het laatste moment in het midden een schijf nougat.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier