Koekjes met gekonfijte olijven

koekjes olijven
© Getty

Voor 8 à 10 stuks

  • 50 g malse boter
  • 50 g olijfolie
  • 1 snuifje zout
  • 70 g poedersuiker
  • 100 g bruine suiker
  • 1 ei (50 g zonder de dop)
  • 40 a 50 g chocolade in stukjes
  • 40 à 50 g gekonfijte olijven in stukjes
  • 200 g bloem
  • 4 g bakpoeder

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de koekjes in deze volgorde: boter, olie, poedersuiker, bruine suiker, ei, bloem, bakpoeder en werk er de chocolade en de olijven door. Zet het deeg 2 uur in de koelkast.
  2. Rol het deeg in worsten van 2,5 à 3 cm diameter en snij die in plakjes van 1 cm dik. Leg de schijfjes op een beboterde bakplaat (of op beboterd vetvrij papier) en bak 15 minuten in de oven bij maximaal 180°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content