Ingrediënten

Voor 4:

  • 50 g boter, 1 ui
  • 1 kleine knolselder
  • 1 zoete aardappel
  • ca. 1 l groentebouillon
  • 1 dl room
  • 1 el zonnebloempasta (te koop in natuurvoedingswinkels)
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • peper en zout

Salsa:

  • 25 g bruine linzen
  • groentebouillon
  • 50 g zonnebloempitten
  • 1 el extra vergine zonnebloemolie

Smelt de boter in een grote pan en hak de ui grof. Fruit glazig in de boter. Schil de knolselder en de zoete aardappel, snij in stukken. Voeg toe aan de pan, roer even om en zet onder met bouillon. Laat gaarkoken en pureer met room, zonnebloempasta en peterselie. Kruid naar smaak en hou warm.

Kook de linzen beetgaar in bouillon. Laat goed uitlekken.

Rooster de zonnebloempitten en meng met de linzen. Roer er de zonnebloemolie onder en verdeel over de soep.

Smelt de boter in een grote pan en hak de ui grof. Fruit glazig in de boter. Schil de knolselder en de zoete aardappel, snij in stukken. Voeg toe aan de pan, roer even om en zet onder met bouillon. Laat gaarkoken en pureer met room, zonnebloempasta en peterselie. Kruid naar smaak en hou warm. Kook de linzen beetgaar in bouillon. Laat goed uitlekken. Rooster de zonnebloempitten en meng met de linzen. Roer er de zonnebloemolie onder en verdeel over de soep.