Knapperlige koolsla

Voor 2 als hoofdgerecht (of 4 als bijgerecht)

Voor 2 als hoofdgerecht (of 4 als bijgerecht)

100 g crispy noodles, bijv.supernoodles, gekooktvolgens aanwijzingen op verpakking

1/2 Chinese kool of wittekool, in dunne plakjes

4 lente-uien, in dunne ringen

1 middelgrote wortel, geschild, geraspt

100 g taugé

100 g peultjes, in dunne reepjes

2 el chili-jam (speciaalzaak) of zoetechilisaus

2 el plantaardige olie

sap van 2 limoenen

1 el sojasaus

1 tl sesamolie (als optie)

1/2 bosje koriander, blaadjes fijn gesneden

zout en versgemalen zwarte peper

scheutje Maggi-aroma (als optie), voor erbij

Verhit de oven voor op 180 °C. Leg de noodles op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven tot ze droog en knapperig zijn.

Meng de kool, lente-ui, wortel, taugé en peultjes in een grote kom.

Klop in een kommetje de chili-jam, olie, het limoensap, de sojasaus, eventueel de sesamolie en de koriander door elkaar.

Schep de dressing door de koolsalade. Breng opsmaak met zout en peper.

Bestrooi de salade met de krokante noodles. Serveer er eventueel Maggi-aroma bij.

Uit ‘Noodles!’ van Kathy Kordalis, uitg. Forte Culinaire, 14,99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content