Knapperig varkensgebraad

  • Moeilijkheid

Voor 4 à 6 personen:

1,5 kg varkensborst met zwoerd

4 el grof zout

2 el geroosterde en gemalen szechuanpeper

2 kl vijfkruidenmengsel in poeder

1 el poedersuiker

Hoisinsaus

Chinese pruimensaus

Prik met een puntig mes of een vork het zwoerd vol gaatjes. Steek met behulp van een keukennaald een draad door één van de uiteinden en leg er een knoop in. Breng een pan vol water aan de kook en giet verscheidene pollepels kokend water over het zwoerd.

Verwarm een wok (of grote bakpan) op hoog vuur. Doe er het zout, de szechuanpeper, het vijfkruidenmengsel en de suiker in. Laat 3 minuten bakken tot de ingrediënten goed gemengd en heel warm zijn. Laat lichtjes afkoelen en wrijf daarna deze mengeling over het stuk varkensvlees, aan de vleeskant.

Hang het vlees in een koele ruimte of voor een ventilator, zodat het 8 uur (of een hele nacht) kan drogen. Verwarm de oven (200°C). Leg het vlees op een rooster met het zwoerd naar boven en plaats een schaal met water onder de rooster. Laat 15 minuten braden, verminder de oventemperatuur tot 180°C en laat nog 2 uur garen. Breng ten slotte voor 15 minuten de temperatuur op 230°C en haal dan het vlees eruit. Laat lauw worden. Snij het vlees in hapklare stukjes, schik ze op een schaal en dien op, samen met de twee sausjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content