Ingrediënten

Voor 6:

  • 6 kippenbillen
  • 1 bouillonblokje (kip of varken)
  • 350 g gedroogde paddenstoelen
  • 1 blikje (250 g) bamboeschijven
  • 1 koffiekop gedroogde boksdoornbessen (goji)
  • tapiocameel
  • 3 el oestersaus
  • 1 el zoete sojasaus
  • 2 pakken vismagen
  • verse koriander, peper

Kook de kippenbillen in water met het bouillonblokje. Laat de gedroogde paddenstoelen 10 minuten weken in kokend water. Week de vismagen in warm water, giet door een vergiet, spoel goed af. Week de boksdoornbessen in koud water.

Bereid de soep: verwijder de gare kippenbillen uit de bouillon. Voeg oestersaus, sojasaus, de geweekte en fijngesneden paddenstoelen en de boksdoornbessen toe. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat oestersaus en/of sojasaus. Bind de soep met tapiocameel dat werd opgelost in water. Doe de versneden kippenbillen in de hete soep.

Dien op in kommetjes, versier met blaadjes koriander.

Kook de kippenbillen in water met het bouillonblokje. Laat de gedroogde paddenstoelen 10 minuten weken in kokend water. Week de vismagen in warm water, giet door een vergiet, spoel goed af. Week de boksdoornbessen in koud water. Bereid de soep: verwijder de gare kippenbillen uit de bouillon. Voeg oestersaus, sojasaus, de geweekte en fijngesneden paddenstoelen en de boksdoornbessen toe. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat oestersaus en/of sojasaus. Bind de soep met tapiocameel dat werd opgelost in water. Doe de versneden kippenbillen in de hete soep. Dien op in kommetjes, versier met blaadjes koriander.