Kippenwit van een hoevekip, artisjok, gekonfijte look en olijven uit Nice.

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 kippenfilets van een hoevekip

2 artisjokken camus (of 8 poivrades Â-kleine artisjokken)

1 eetlepel olijven uit Nice

8 gekonfijte lookteentjes (gekonfijt in Â1/2 koolzaadolie, Â1/2 olijfolie)

4 gekonfijte tomaten

Sarriette/bonekruid

Tijm

Citroen

1 dl balsamico azijn

zwarte peper

Bak de stukken kip bruin en laat ze verder gaar worden in een oven van 80° C samen met een takje tijm. Schil de artisjokken en bewaar enkel de bodem, snij deze bodem in kleine stukken en bewaar ze even in koud water en citroensap, giet een weinig olie in en kookpot en laat de uitgelekte stukken artisjok gaar bakken onder deksel. Laat de balsamico-azijn inkoken tot op de helft en doe er peper en zout bij.

Voor de gekonfijte tomaten: snij de gepelde tomaten in 4 stukken en verwijder de zaadjes, schik de stukken op bakpapier met olijfolie, zout, peper, tijm, look of lookolie, laat ze enkele uren konfijten in een lauwe oven.

Voor de gekonfijte look : breng de ongepelde teentjes look aan de kook in een olie mengeling, tijm en laurier en laat zachtjes konfijten , onder het kookpunt!.

Schik de stukken artisjok mooi op een warm bord,met de tomaten, de gekonfijte look, enkele olijven, takjes roquette sla, schijven kippenwit, werk af met grof zeezout en enkele druppels ingekookte azijn.

Recept: Yves Mattagne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content