Ingrediënten

  • 2 kippenborsten = 10 tot 15 reepjes
  • 1 flesje Leffe Blond
  • Belgisch witlof (2 tot 3 stronken voor 15 rolletjes)
  • boter
  • 2-3 speculaaskoekjes

Kook het bier een paar minuten en voeg peper en een snuifje zout toe. Zet het vuur af en leg de kippenborsten in het bier. Zodra dit afgekoeld is, zet u het in de koelkast, zodat het vers blijft.

Leg het Belgische witlof in een schotel en voeg een beetje water, peper en zout toe. Dek de schotel af en laat twee minuten garen in de microgolfoven. Laat het witlof vervolgens uitlekken en snijd de stronkjes in fijne stukjes.

Laat een eetlepel boter smelten in een sauspan en voeg twee verkruimelde speculaasjes toe. Verwarm het mengsel en voeg het fijn gehakte witlof toe. Laat 10 minuten sudderen, maar zorg er voor dat het niet verbrandt. De boter en suiker raken namelijk zeer snel verhit.

Leg de witlofstronkjes op de kippenreepjes en maak er keurige rolletjes van. Strooi er wat speculaaskruimels over als garnering.

Kook het bier een paar minuten en voeg peper en een snuifje zout toe. Zet het vuur af en leg de kippenborsten in het bier. Zodra dit afgekoeld is, zet u het in de koelkast, zodat het vers blijft. Leg het Belgische witlof in een schotel en voeg een beetje water, peper en zout toe. Dek de schotel af en laat twee minuten garen in de microgolfoven. Laat het witlof vervolgens uitlekken en snijd de stronkjes in fijne stukjes. Laat een eetlepel boter smelten in een sauspan en voeg twee verkruimelde speculaasjes toe. Verwarm het mengsel en voeg het fijn gehakte witlof toe. Laat 10 minuten sudderen, maar zorg er voor dat het niet verbrandt. De boter en suiker raken namelijk zeer snel verhit. Leg de witlofstronkjes op de kippenreepjes en maak er keurige rolletjes van. Strooi er wat speculaaskruimels over als garnering.